Over Hogewoning

Groothandel in woonaccessoires. Importeur van home deco. Leverancier voor de volumemarkt. Familiebedrijf.

Hogewoning is al bijna een eeuw dé groothandel in woondecoratie en hobbyartikelen. We ontwerpen, produceren en leveren woonaccessoires voor de volumehandel en middelgrote retailers. Dat doen we efficiënt, zorgvuldig en zo duurzaam mogelijk.

We komen uit een lange traditie van droogbloemen, gedroogde materialen en artikelen voor bloemisten. Dat betekent een ongeëvenaarde kennis van materialen, herkomst en de sector. Voor elke klantengroep hebben we een eigen assortiment: van exclusieve lifestyle woonaccessoires tot home deco voor de volumehandel.

Hogewoning samengevat:

We zijn goed in maatwerk en distributie voor de volumemarkt en retailers.
We houden geen voorraad maar spelen in op trends met continue productvernieuwing.
Hogewoning onderscheidt zich door kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid.
Ons team staat voor u klaar met deskundig advies. 'Kan niet' bestaat niet voor Hogewoning.
We zijn goed in maatwerk en distributie voor de volumemarkt en retailers.
We houden geen voorraad maar spelen in op trends met continue productvernieuwing.
Hogewoning onderscheidt zich door kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid.
Ons team staat voor u klaar met deskundig advies. 'Kan niet' bestaat niet voor Hogewoning.

Maatwerk voor de volumemarkt

Hogewoning onderscheidt zich niet alleen met de kwaliteit van haar producten, maar ook door de service en mogelijkheden die we onze klanten bieden. Bij voldoende afname kunnen onze woonaccessoires en decoratieartikelen een maatwerklabel krijgen. Warenhuizen, grootwinkelbedrijven en bouwmarkten zetten zo eenvoudig een eigen huismerk met unieke verpakking in de markt.

Maar Hogewoning gaat verder dan dat. We hebben bijna honderd jaar aan ervaring en wereldwijde contacten. We weten exact waar we de beste producten tegen een goede en eerlijke prijs kunnen laten maken. U heeft een wens? Wij voeren het uit. We kunnen artikelen precies volgens uw specificaties ontwerpen, produceren en op tijd leveren. Die betrouwbaarheid is de meerwaarde waar onze klanten op kunnen rekenen.

Distributie zonder zorgen

Hogewoning begrijpt heel goed dat ook de logistiek in orde moet zijn. Dat wil zeggen: zorgvuldig, efficiënt en vooral op tijd. We hebben ons hele distributienetwerk geoptimaliseerd. We werken samen met betrouwbare partners. Zodat wij kunnen leveren wat we u beloofd hebben.

Hoe wij werken

We passen ons assortiment woonaccessoires en decoratieartikelen voortdurend aan aan de laatste trends en specifieke wensen van onze klanten. Dat betekent dat we geen voorraad houden. In plaats daarvan kiezen we voor continue productontwikkeling en houden zo onze collectie ‘levend’. We kunnen snel nieuwe producten ontwerpen, produceren en leveren. Onze woonaccessoires blijven hierdoor de aandacht trekken én vasthouden.

Geschiedenis Hogewoning_Brands
Geschiedenis Hogewoning_Brands

De mensen van Hogewoning

Bij Hogewoning werkt een hecht team van hardwerkende professionals, die met beide benen op de grond staan. Tussen de afdelingen bestaan korte lijnen. Onze gezamenlijke passie is het maken van mooie producten met die kenmerkende ‘Hogewoning touch’.

Onze stylisten en brand managers stellen twee keer per jaar een verrassende collectie samen. Daarbij kunnen ze zich beroepen op een uitgebreid netwerk van getalenteerde creatieve professionals die exclusief voor Hogewoning woonaccessoires ontwerpen.

Onze sales managers zijn de sparring partners van onze klanten. Ze denken proactief met u mee en geven deskundig advies over het samenstellen van uw collectie, de mogelijkheden voor maatwerk of het versterken van uw merk.

"Je kunt merken dat dit van oorsprong een familiebedrijf is. Niemand voelt zich meer of beter dan een ander en we staan voor elkaar klaar wanneer dat nodig is. Initiatieven en goede ideeën worden gewaardeerd. Én je krijgt heel veel ruimte en vrijheid."

- Nicole van Steijn, brand manager Hobby Flora

Collega's in China en India

Hogewoning heeft twee eigen inkoopkantoren in China en een steunpunt in India. Sommige Chinese collega’s werken al 20 jaar bij Hogewoning. Zij begeleiden de productie en zorgen voor een tijdige levering.

De Covid-19 pandemie heeft nog eens benadrukt hoe waardevol de goede samenwerking met onze collega’s van de inkoopkantoren in het Verre Oosten is. Onze buitenlandse collega’s volgen nauwgezet de laatste trends en zorgen ervoor dat Hogewoning telkens weer een vernieuwende collectie woonaccessoires en home deco kan samenstellen. Oók wanneer buitenlandse reizen niet mogelijk zijn. Grote retailers profiteren daarvan en hebben de afgelopen tijd, meer dan voorheen, Hogewoning als partner en toeleverancier omarmt.

Onze Missie: Natuurlijke Home Decoraties en Duurzaamheid
Onze Missie: Natuurlijke Home Decoraties en Duurzaamheid

Duurzame groothandel

Duurzaamheid gaat voor Hogewoning verder dan alleen het klimaat. Het welzijn en de gezondheid van mensen die onze producten maken, vinden we minstens even belangrijk.

Veel van onze producten worden gemaakt in China en India. Wij werken nauw samen met onze collega’s en leveranciers in die landen. De collega’s van de inkoopkantoren houden onze normen én waarden in de gaten. Ze letten erop dat alle artikelen van een constante hoge kwaliteit zijn en op een duurzame, eerlijke manier gemaakt worden.

Onze klanten en merken

Hogewoning bedient vele marktsegmenten. Dat doen we bewust. Aan de inkoopzijde overzien we op deze manier het complete aanbod. Van uiterst exclusief tot scherp geprijsde producten voor de volumemarkt. Maar ongeacht het segment: al onze artikelen zijn van topkwaliteit. Afnemers herkennen de ‘Hogewoning-touch’ die onze producten uniek maakt. We zijn niet voor niets marktleider in zowel ontwerp als distributie.

Voor elke klantengroep hebben we een eigen assortiment. Zo scoren we hoge ogen bij middelgrote retailers én consumenten met onze lifestylecollectie House of Nature. Ons merk HGW Interior Decorations hebben we speciaal ontworpen voor de volumemarkt. Creatievelingen zijn zeer te spreken over het uitgebreide assortiment Hobby & Craft artikelen van Hobby Flora. En bloemisten en tuincentra vertrouwen al jaren op de kwaliteit van Hogewoning Seasonal, ons merk met voorjaars- en kerstdecoratie en natuurlijke accessoires voor de mooiste bloemstukken.

Onze website maakt gebruik van cookies. In ons Privacy Statement staat precies hoe we met persoonsgegevens omgaan.