Hogewoning:
duurzaam & sociaal

Een duurzame groothandel in woonaccessoires die producten levert tegen goede, eerlijke prijzen. Hoe doet Hogewoning dat? Het korte antwoord: door onze jarenlange ervaring in de sector, goede band met betrouwbare toeleveranciers en de wil om onszelf steeds te verbeteren.

Duurzaamheid staat centraal bij Hogewoning:

Milieu

Strenge controle op verantwoorde grondstoffen.

Verpakkingen

Steeds minder plastic, FSC papier en efficiënt vervoer.

Mensen

Een eerlijk loon en goede arbeids- omstandigheden.

Goede doelen

Hogewoning draagt een deel van haar winst af.

Milieu

Strenge controle op verantwoorde grondstoffen.

Verpakkingen

Steeds minder plastic, FSC papier en efficiënt vervoer.

Mensen

Een eerlijk loon en goede arbeids- omstandigheden.

Goede doelen

Hogewoning draagt een deel van haar winst af.

Milieu

We willen niet dat de grondstoffen voor onze woonaccessoires en decoratieartikelen de natuurlijke (energie)bronnen uitputten of het milieu onnodig belasten.

We eisen van producenten dat ze de herkomst van het hout in onze decoratiematerialen controleren. Ze moeten kunnen aantonen dat het legaal hout is, afkomstig uit bossen die daar speciaal voor zijn aangelegd. Jaarlijks ondergaan we een audit zodat we FSC-gecertificeerd kunnen blijven. Als onze klanten dat willen, kunnen wij het keurmerklogo op de verpakking zetten.

Al onze producten voldoen aan de Europese wetgeving voor de registratie, evaluatie, autorisatie en restrictie van chemische stoffen, de zogenaamde REACH-criteria.

Als duurzame groothandel gaat Hogewoning soms verder dan wettelijk vereist is. Hierdoor garanderen wij mooie én veilige producten. We laten dit testen door de gerenommeerde onafhankelijke bedrijven TÜV Rheinland en SGS.

We zijn lid van Citeo en zetten ons in om onze verpakkingen zo goed mogelijk te recyclen.

Congres-Optimaal-Presteren-bij-TÜV-Rheinland
FR289536_01GYCP
Congres-Optimaal-Presteren-bij-TÜV-Rheinland

FSC, wat is dat precies?

Het FSC-keurmerk garandeert dat de grondstof voor papier en karton uit verantwoord beheerde bossen komt. Deze zijn vaak speciaal voor dit doel aangelegd. Zo sparen we de oerbossen en weten we zeker dat er geen tropisch regenwoud is gekapt om plantages aan te leggen. Het FSC-keurmerk bestaat sinds 1993 en is wereldwijd dé standaard voor verantwoord bosbeheer.

Slimme verpakkingen

In onze hele keten zijn we bezig plastic te verbannen als transportverpakking. In plaats daarvan gebruiken we gerecycled papier en/of FSC gecertificeerd karton en papier. We blijven scherp op mogelijkheden om onszelf verder te verduurzamen. Zo gebruiken we geen nietjes meer zodat we het karton en papier na transport makkelijker kunnen recyclen.

Ook het transport zelf wordt steeds duurzamer. We pakken onze artikelen met zorg in en doen dat zo efficiënt mogelijk. Dat begint al bij het ontwerp. Een kleine aanpassing in een design scheelt veel ‘lucht’ in een verpakking. En al die kleine beetjes ‘lucht’ schelen een hoop ruimte in dozen, op pallets en in containers. Zo sparen we het milieu én besparen we op kosten.

Arbeidsomstandigheden

Duurzaamheid gaat voor Hogewoning verder dan alleen het klimaat. Het welzijn en de gezondheid van mensen die onze producten maken, vinden we minstens zo belangrijk.

Veel van onze producten worden gemaakt in China en India. Wij werken nauw samen met onze collega’s en leveranciers in die landen. De collega’s van de inkoopkantoren houden onze normen én waarden in de gaten. Ze letten erop dat alle artikelen van een constante hoge kwaliteit zijn en op een duurzame, eerlijke manier gemaakt worden.

Dat betekent onder andere dat er geen kinderarbeid aan te pas komt en de mensen die onze producten maken kunnen rekenen op een eerlijk loon en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden. Door onze efficiënte werkwijze en volume-inkoop kunnen we kwalitatieve producten inkopen tegen een goede prijs. Desgewenst verstrekken we onze afnemers de benodigde informatie over onze toeleveranciers. 

Plezier in je werk

Natuurlijk willen we ook op een verantwoorde en sociale manier omgaan met onze collega’s op kantoor. De menselijke maat staat bij ons centraal: respect voor elkaar en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat maakt Hogewoning tot een sterk (familie)bedrijf waar het fijn werken is.

Hogewoning is lid van Amfori BSCI en Amfori BEPI. Amfori BSCI is een initiatief van retailers en importeurs die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden binnen de productieketen. Hogewoning is hierin een actieve deelnemer. We laten regelmatig kwaliteitsonderzoeken uitvoeren bij onze productielocaties. In de onderzoeksrapporten staan aanbevelingen hoe het bedrijf de arbeidsomstandigheden (‘sociale standaarden’) kan verbeteren of beter na kan leven. Wanneer nodig adviseren en ondersteunen we onze toeleveranciers hierin, zodat de hele keten steeds een stukje duurzamer en socialer wordt.

De Amfori BSCI Code of Conduct

De Amfori BSCI Code of Conduct beschrijft de basisprincipes van ethisch gedrag en goed werkgeverschap waar onze leveranciers zich aan moeten houden.

 • Geen discriminatie, op welke grond dan ook;
 • Een eerlijk loon, tijdig betaald;
 • Fatsoenlijke werktijden, met een vergoeding voor incidenteel overwerk;
 • Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden en – waar van toepassing- leefruimte;
 • Geen kinderarbeid;
 • Speciale bescherming voor jonge werknemers (geen gevaar voor hun gezondheid of ontwikkeling, geen nachtwerk of werktijden die hun kans op onderwijs beperken);
 • Werknemers mogen zich verenigen of aansluiten bij een vakbond;
 • Werkgevers sluiten een ongevallenverzekering af voor werknemers en zorgen voor adequate medische voorzieningen en waar nodig beschermende kleding;
 • Werknemers weten vooraf wat de aard van hun werk inhoudt, wat hun rechten zijn, hun werktijden en het bijbehorende salaris. Dit wordt vastgelegd in een rechtsgeldige arbeidsovereenkomst;
 • Geen gedwongen arbeid, mensenhandel, lichamelijke of geestelijke mishandeling;
 • Bescherming van het milieu, de leefgemeenschap en natuurlijke hulpbronnen;
 • Werkgevers en bedrijven maken zich niet schuldig aan corruptie, omkoping, vervalsing of afpersing.

Bron: Amfori.org

Hogewoning heeft de Code of Conduct ondertekend en ook onze leveranciers moeten de Code of Conduct ondersteunen.

Goede doelen

Hogewoning draagt een deel van haar nettowinst af aan lokale en internationale goede doelen. We kiezen voor stichtingen en initiatieven die iets voor mens, dier en milieu doen. Zo steunen wij al jaren o.a. het Wereld Natuur Fonds, Artsen zonder Grenzen, het Nederlands Kanker Instituur, Dorcas en De Brug met een financiële bijdrage.

WWF-logo

We investeren bewust veel tijd en geld in de duurzaamheid van onze eigen keten en bedrijfsvoering, en vinden het belangrijk dat dit ook in andere sectoren gebeurt.

Onze website maakt gebruik van cookies. In ons Privacy Statement staat precies hoe we met persoonsgegevens omgaan.