Hogewoning Social Responsibility

Producten van Hogewoning brengen sfeer in elk huis. De vraag naar onze woningdecoraties en hobby materialen neemt met de dag toe. Tegelijk zijn steeds meer consumenten zich bewust van hun verantwoordelijkheid ten opzichte van mens, dier en milieu. Goed om te weten: ‘duurzaamheid’ staat bij ons centraal.

Bij Hogewoning hebben wij ook een groot hart voor mens en dier en willen wij goed zorgen voor onze kostbare aarde. Met liefde dragen wij een deel van onze netto winst af aan lokale en internationale goede doelen die ons aan het hart gaan. (o.a. Dorcas, De Brug, Wereld Natuur Fonds, Artsen zonder grenzen en het Nederlands Kanker Instituut).

WWF-logo

 

De Hogewoning collega’s in onze twee inkoopkantoren in China houden onze normen én waarden in de gaten. Niet alleen moet de kwaliteit uitstekend zijn, we stellen ook hoge eisen aan duurzaamheid. Dat gaat verder dan alleen het klimaat. Het welzijn en de gezondheid van de mensen die onze producten maken, vinden we minstens even belangrijk.

Alle producten zijn uiteraard volgens de strenge Europese regelgeving getest. Mochten wij en/of onze klanten het nodig achten zullen wij de lat nog hoger leggen dan wettelijk vereist. Hierdoor garanderen wij niet alleen een mooi maar wellicht nog belangrijker een veilig product. Voor deze testen worden hier standaard de gerenommeerde bedrijven TÜV Rheinland en SGS ingeschakeld.

Hogewoning is aangesloten bij Amfori BSCI, hier zijn wij een actieve deelnemer, die leveranciers aan de hand meeneemt om zich nog verder te verbeteren waar mogelijk. Amfori BSCI is een initiatief van bedrijven dat zich wereldwijd inzet voor de verbetering van de werkomstandigheden binnen de productieketen. Amfori BSCI werkt voor retailers, de industrie en voor importeurs die sociale standaarden in hun ketens willen verbeteren.

Door BSCI audits (onderzoek op basis van kwaliteit) uit te laten voeren bij onze productie locaties, worden deze regelmatig gecontroleerd op het naleven van verschillende sociale thema’s. Na een audit wordt een verbeterplan geschreven. Zo werken we stap voor stap aan verbeteringen.

Hogewoning heeft de Code of Conduct ondertekend en onze leveranciers moeten deze Code of Conduct ondersteunen. De Code of Conduct beschrijft de minimum uitgangspunten en basisprincipes van ethisch gedrag in bedrijfsvoering die door leveranciers worden aangehouden ten aanzien van haar werknemers en haar productiefaciliteiten zelf en zet haar kernwaarden uiteen.

Uitganspunten Amfori BSCI Code of Conduct in het kort:
Hoe wordt de fabriek georganiseerd (risico / kwaliteit / milieu) én hoe gaat de fabriek om met arbeidsomstandigheden.
De MRQ bestaat uit de volgende key-aspecten:
1 Locaties waar onze goederen gemaakt worden moeten bekend zijn
2 Preventie beleid t.a.v. kinderarbeid
3 Geen discriminatie, gedwongen – en/of slavenarbeid
4 Geen ernstige gevaren voor de veiligheid van werknemers bij de uitoefening van beroep
5 Reële en nauwkeurige lonen en werkuren registraties
6 Ongevallenverzekering voor werknemers
7 (Kwaliteit-) Management systemen; geen ernstige milieuvervuiling

FSC_C117418_Promotional_with_text_Portrait_WhiteOnGreen_r_tr3xE5-(1)
Congres-Optimaal-Presteren-bij-TÜV-Rheinland

Onze website maakt gebruik van cookies. In ons Privacy Statement staat precies hoe we met persoonsgegevens omgaan.