Hogewoning heeft 2555 ton CO2 bespaard

Wij vinden duurzaamheid een heel belangrijk onderwerp. Als familiebedrijf en trendsetter in natuurlijke decoraties hebben we veel te maken met het milieu, denk aan de verpakkingen die we gebruiken en het transport dat we inzetten. We streven ernaar om samen met onze partners een bijdrage te leveren aan het ideaal om de wereld groener te maken. We hebben een aantal initiatieven ontwikkeld waar we het verschil mee willen en kunnen maken.

In 2023 heeft Hogewoning maar liefst 2555 ton CO2 bespaard! Dit is een besparing van 88% op het containertransport door alle geïmporteerde containers te verschepen met Green Fuel.

Wist je dat één ton CO2-equivalent gelijk staat aan:

  • Het rijden van ongeveer 6000 kilometer met een auto (Energievergelijker.nl., z.d.)
  • Acht vluchten van Amsterdam naar Londen met een economy class vliegtuig (Energievergelijker.nl., z.d.)
  • Of, nog beter, één boom kan ongeveer 22 kilogram CO2 per jaar opnemen (ncsu.edu)
 

Wat betekent dat concreet?
Dat onze besparing gelijkstaat aan:

  • Meer dan 15 miljoen minder gereden autokilometers
  • Meer dan 20.000 vluchten van Amsterdam naar Rome
  • Het jaarlijkse werk van ruim 116.000 bomen! 🌳💚

Door alle geïmporteerde containers te verschepen met groene brandstof hebben we een besparing van 88% op containertransport gerealiseerd. Nog niet alle schepen varen momenteel op groene brandstof, maar dit wordt gecompenseerd door schepen die wel groen varen. Dit wordt streng gecontroleerd door gerenommeerde instanties, zoals Ernst & Young Global Limited (EY) en internationale duurzaamheids- en koolstofcertificering (ISCC).

Laten we ons samen blijven inzetten voor een groenere planeet!

Bron: Energievergelijker.nl. (z.d.) co2 uitstoot : wat is het en is het schadelijk? https://www.energievergelijk.nl/onderwerpen/co2-uitstoot

Onze website maakt gebruik van cookies. In ons Privacy Statement staat precies hoe we met persoonsgegevens omgaan.