De geschiedenis van Hogewoning

Hogewoning is marktleider in het ontwerp en de distributie van decoratiematerialen geïnspireerd op de natuur.
Onze familiegeschiedenis is bijna een eeuw oud.

Droogbloemen

Familiebedrijf Hogewoning heeft een lange historie die teruggaat tot 1926. Willem Hogewoning, de opa van de huidige eigenaar, was pas 21 toen hij begon met de teelt van bloemen en later de handel in droogbloemen.

In de beginjaren verkocht hij vooral via de bloemenveilingen. Later breidde Hogewoning zijn assortiment van droogbloemen uit door bloemen uit andere landen te importeren. 

Hogewoning geschiedenis_professioneel export-georiënteerd bedrijf
Hogewoning Atlanta, 1986.
Geschiedenis Hogewoning_professioneel export-georiënteerd bedrijf
Productie in India, 1994.

Wereldwijde afzetmarkt

In de jaren zeventig ontwikkelde Hogewoning zich tot een professioneel export-georiënteerd bedrijf. Er volgde een periode van ongekende groei met een wereldwijde afzetmarkt.

Tot ver in de jaren negentig behaalde Hogewoning grote successen met de droogbloemen.

Import

Maar trends in woningaccessoires veranderden. Droogbloemen raakten uit de mode. Het antwoord daarop vond Hogewoning in grootschalige import van decoratiematerialen.

Wat bleef, was de belangrijkste inspiratiebron: de natuur. Want wat eenmaal in je DNA zit, krijg je er niet meer zo makkelijk uit.

Geschiedenis Hogewoning_Import
Gedroogd fruit, een idee van Hogewoning USA.
Potpourri voor Ikea, 1998.
Geschiedenis Hogewoning_Brands
Design meeting, 2020.
Geschiedenis Hogewoning
Hogewoning geschiedenis_Home deco groothandel
Sfeer in elk huis met onze woonaccessoires.

De 'Hogewoning-touch'

Tegenwoordig bloeit Hogewoning als nooit tevoren. Ons team van gepassioneerde jonge mensen volgt de trends op de voet en zorgt ervoor dat onze producten aansluiten bij wat de consument wil. Afnemers herkennen de speciale ‘Hogewoning-touch’ die elk product een eigen karakter geeft. 

Onze woonaccessoires en natuurlijke decoratieartikelen brengen sfeer in elk huis. We bedenken, ontwerpen en regelen de productie en levering.

We zijn een volwaardige sparring partner voor onze enthousiaste afnemers: groothandels en retailers als warenhuizen, giftshops en tuincentra over de hele wereld.

'Kan niet', bestaat niet

Onze klanten maken hun keuze uit onze zorgvuldig samengestelde collectie woonaccessoires. We voeren verschillende merken, elk met een eigen uitstraling maar allemaal van uitzonderlijke kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

Onze merken houden we constant ‘levend’; het assortiment passen we voortdurend aan, aan de laatste trends, de nieuwe mode én de specifieke wensen van onze klanten. Een product op maat laten ontwerpen? White-labeling? Een consumentenwebsite met inspiratie en stylingtips? Regelen we. Want ‘kan niet’, bestaat niet voor ons.

Hogewoning Geschiedenis_collectie woonaccessoires
Hogewoning geschiedenis_trends
Hogewoning geschieden_collectie
We presenteren onze nieuwste collecties op beurzen in binnen- en buitenland.
Hogewoning geschiedenis
Hogewoning geschiedenis

Prachtige toekomst

Mede daarom is Hogewoning marktleider in zowel ontwerp als distributie. Het gaat ons goed, ook in deze turbulente tijd.

Bijna een eeuw na dat Willem Hogewoning zijn eerste droogbloemen verkocht, groeien we nog steeds dagelijks. We passen op onze collega’s, onze afnemers en de natuur. Duurzaamheid staat bij ons centraal. We kijken vooruit naar een prachtige toekomst.  

Willem Hogewoning, opa van de huidige eigenaar, begon in 1926 zijn handel in droogbloemen op 21-jarige leeftijd. Hij verkocht in het begin vooral via de bloemenveilingen. Later breidde hij zijn assortiment van droogbloemen uit door bloemen uit andere landen te importeren.

In de jaren zeventig ontwikkelde Hogewoning zich tot een professioneel export-georiënteerd bedrijf. Er volgde een periode van ongekende groei met een wereldwijde afzetmarkt. Tegenwoordig is Hogewoning tevens een belangrijk importeur van zeer diverse producten vanuit de hele wereld.

Onze website maakt gebruik van cookies. In ons Privacy Statement staat precies hoe we met persoonsgegevens omgaan.